[ Diseño Producto ]

Reciclaje actual

Juan Vilches. ReciclArt

Algemesí s’ha convertit en els últims anys en seu de l’art contemporani a través d’una programació expositiva que té com a principal objectiu donar a conéixer a tots els ciutadans la diversitat de llenguatges de la creació actual. És per això que intentem que els nostres espais expositius abracen àrees distintes a fi de plantejar-nos-hi recorreguts simultanis per a la pintura, l’escultura, la fotografia o les arts visuals. Una realitat multidisciplinària que troba en la figura de Juan Vilches un dels seus màxims exponents, que cada dia ens sorprén amb la qualitat de la seua obra i la dedicació implacable a la creativitat en estat pur.

Juan Vilches és un artista multidisciplinari que ha destacat en el camp de la pintura i l’escultura, que ha collit reconeixements i premis a escala nacional, a més de ser un destacat dissenyador gràfic i industrial. D’ací sorgeix la necessitat d’unir la funció i l’estètica a través d’una acció creativa i reconciliadora entre l’art, la indústria i el disseny que dóna lloc a esta màgica i lúdica exposició.

Així naix ReciclArt, que podem definir com un homenatge als ready-mades de Marcel Duchamp, que ubicava en concursos i museus els seus objectes trobats i els hi elevava conceptualment a la categoria d’art; però, al mateix temps, una exaltació dels materials de rebuig que recorda les escultures de Jean Arp i, si més no, un senyal constant als divertits acoblaments de Kurt Schwitters. Amb eixe esperit dadà, surrealista i lliure, Juan Vilches s’ha llançat a donar forma a éssers-objecte a partir de ferralles col·leccionades durant més de deu anys. De sobte ens sorprén amb làmpades àguila, amb figures que són rellotges, o mobiliaris auxiliars realitzats a partir de ferros i materials de rebuig amb què reclama una nova oportunitat per als seus objectes trobats.

Una exposició que ens invita a reflexionar sobre diversos factors: l’art del segle xx, la necessitat de reciclatge, la conservació del medi ambient, la retroalimentació art i disseny i, com no podia ser de cap altra manera, el component lúdic de l’art actual, que tendeix sempre a provocar somriure i emoció.

Alejandro Villar Crític d’art

Cartel

Juan Vilches

Sala exposiciones

Inauguración

Inauguración

Presentación exposición

Afrodita lámpara

Alta tensión lámpara

Cono lámpara

Crash reloj

Disco lámpara

Duchamp lámpara

El guío reloj

Esperando escultura

Faro lámpara

Green dog escultura

Grial lámpara

Gusiluz lámpara

Gussi lámpara

Herradura lámpara

King lámpara

La sombra de Manolete lámpara

Águila lámpara

Calamar lámpara

Espiral lámpara

Pekín lámpara

Spider lámpara

Mesa luna

Perchero

Qué lío perchero

Red light lámpara

Reja sillón

Reloj

Blue eye reloj

Correcaminos reloj

Dino reloj

Gitana reloj

Relojes

Relojes

Rulo reloj

Señorita de Avignon 1

Señorita de Avignon 2

Sputnik lámpara

Super sillón

Taburete abejorro

Tapa reloj

Tiroteo

Toro perchero

Tubos lámpara

Unidos reloj